Μαρτυρία για το ζευγάρι που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από χείμαρρο στην Ηλεία – «Τους φωνάζαμε να φύγουν»

Τα δραματικά δευτερόλεπτα λίγο πριν «χαθεί» στον χείμαρρο το αυτοκίνητο του ζευγαριού στην Ηλεία περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης (17/1) ο πρόεδρος του Πλουτοχωρίου. Όπως τόνισε όλοι φώναζαν στον άνδρα και τη γυναίκα να φύγουν ενώ αναφερόμενος στον οδηγό είπε πως ήταν πολύ έμπειρος.

Η 38χρονη βρήκε τραγικό θάνατο και ανασύρθηκε νεκρή ενώ ο σύντροφός της, ο 45χρονος οδηγός ακόμη αγνοείται με τις έρευνες να συνεχίζονται.

«Είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να φύγει»

Όπως είπε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μιχάλης Μπιρλής, πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο» δήλωσε.

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός.

«Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει» είπε ο πρόεδρος του Πλουτοχωρίου.

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε “βοήθεια”, “φευγάτε, φύγετε”. “Είμαι ασφαλής εδώ». Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω “γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο”. Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο» σημείωσε κλείνοντας.

Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: