Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων στο στόχαστρο κυβέρνησης-τρόικα

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων στο στόχαστρο κυβέρνησης τρόικα
Σύμφωνα με πληροφορίες, δημόσια νοσοκομεία και θα λάβουν περίπου 3,4 δισεκατομμύρια για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει «τρύπα» 600 εκατομμυρίων για τα χρέη των νοσοκομείων.


Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων τέθηκε επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 πρόκειται να δοθούν στα νοσοκομεία 1,4 δισεκατομμύρια ευρω για την αποπληρωμή των οφειλών, χωρίς ωστόσο αυτό το ποσό να είναι επαρκές, καθότι το σύνολο των χρεών των νοσοκομείων ανέρχεται σε 2 δισ. Συνεπώς, εντός του έτους θα πρέπει να εξευρεθούν ακόμη 600 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον 2 δισεκατομμύρια θα διοχετευτούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2013 ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, με την τριμερή και το Υγείας να επιζητούν την απευθείας διοχέτευση των εισφορών υγείας που έως πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την παρακολούθηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημιουργείται ειδική επιτροπή που θα στελεχώνεται από υπάλληλους του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης δυο σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών και Υγείας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας απορρίπτει το αίτημα της τρόικα για ορισμένων μη συνταγογραφούμενων φάρμακων από τα σούπερ μάρκετ.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων στο στόχαστρο κυβέρνησης τρόικα

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: