Λεωφορείο παρέσυρε εργαζόμενη στην καθαριότητα

Καταγγελία για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και δεν δηλώθηκε ποτέ, κάνει το ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Σύμφωνα με αυτή, λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε συμβασιούχο εργαζόμενη οδοκαθαρίστρια στο δήμο Ηρακλείου προκαλώντας τις τραυματισμούς με μώλωπες και εκδορές σε όλο της το κορμί.

“Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν στους Δήμους της Ελλάδας, στους χώρους εργασίας κυρίως της καθαριότητας και δυστυχώς πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα. Μετά από παρέμβαση εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ηρακλείου για τη στάση της να μην δηλωθεί εξ αρχής το ατύχημα ως εργατικό.

Ακόμη, γίνεται λόγος για τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία ο δήμος Ηρακλείου “παρέχει καθυστερημένα ή τα αντικαθιστά με ρεπό!”, ενώ τονίζεται ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ είναι υπεύθυνη μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους με τις ελλείψεις προσωπικού, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, την έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών, εξετάζει την κατάργηση του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών, κατ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: