Λεφτά για πέταμα στον Αχελώο υπάρχουν!

Λεφτά για πέταμα στον Αχελώο υπάρχουν!

Οι πρόσφατες διοικητικές αποφάσεις για εκταμίευση μεγάλων ποσών για τη συνέχιση του παράλογου έργου της εκτροπής του Αχελώου, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και δίνουν τα εξής σαφή μηνύματα…

! Λεφτά υπάρχουν τελικά, αλλά για πέταμα σε μεγάλα, πανάκριβα και άχρηστα έργα. Όχι για βιώσιμη διέξοδο από την !

! Η είναι ένα αδίκου, με πολιτικές ηγεσίες που αγνοούν σταθερά και παραδειγματικά τις αποφάσεις των εθνικών δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, ενώ εκκρεμεί η έβδομη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σκανδαλώδες της εκτροπής του Αχελώου, η Κυβέρνηση υπέγραψε απόφαση για την χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μηνός Απριλίου (αριθμός πρωτοκόλλου 18918/ΔΕ-2151), στην οποία προβλέπει διάθεση κονδυλίου 500.000 € για τη συνέχιση των έργων.

Επιπλέον, την ίδια στιγμή, αποτελεί θλιβερή περιφρόνηση και ευθεία πρόκληση προς το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης η ακατανόητη και εσπευσμένη ανάθεση δύο μελετών: «Εξέταση και διερεύνηση του υφιστάμενου σχεδιασμού του Φράγματος Συκιά» (50.000€) και «Οικολογική μελέτη βάσης στην περιοχή κατασκευής των έργων εκτροπής ποταμού Αχελώου». Δύο αποφάσεις που έρχονται μάλιστα τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί ακόμα η αναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ούτε έχουν εγκριθεί τα Σχέδια Διαχείρισης των υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (246.000€). Προσπαθεί άραγε η Διοίκηση να προλάβει την απόφαση του ΣτΕ;

Η περιβαλλοντική και κοινωνική αναλγησία των κυβερνητικών υπευθύνων αγγίζει πλέον τα όρια του ιστορικού σκανδάλου. Σε αυτή τη φάση, μεγάλη ευθύνη βαραίνει συνολικά την τρικομματική Κυβέρνηση. Κυρίως όμως η ευθύνη βαραίνει τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλογιάννη που δείχνει μια σπάνια προσήλωση σε έργα καταστροφής ποταμών, με επιστημονικά και οικονομικά σαθρή επιχειρηματολογία, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη την τραγελαφική εμμονή του με το έργο της εκτροπής του Αώου, όταν την προοπτική χρηματοδότησής του η ΕΕ την έχει απορρίψει εδώ και .

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης καλούν τα τρία που συναπαρτίζουν την Κυβέρνηση να σεβαστούν τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και να ξεφύγουν από τις σπάταλες και καταστροφικές λογικές του παρελθόντος, η τραγική επίπτωση των οποίων έχει οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή περιβαλλοντικά και κοινωνικά τραγική κατάσταση.

wwf.gr

Λεφτά για πέταμα στον Αχελώο υπάρχουν! Λεφτά για πέταμα στον Αχελώο υπάρχουν!

Λεφτά για πέταμα στον Αχελώο υπάρχουν!

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: