Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από τον εμπορικό προστατευτισμό

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εν όψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε ότι διαβλέπει κινδύνους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από την απειλή του εμπορικού προστατευτισμού.

Όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά, «η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, αλλά μπορεί να τεθεί υπό κίνδυνο εξαιτίας του προστατευτισμού, ο οποίος απειλεί το διεθνές εμπόριο».

Η ίδια σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «ένα περιορισμένο εμπόριο συνιστά “τραύμα” για την οικονομία, το οποίο θα επιφέρει αλυσιδωτές εξελίξεις, πλήττοντας κυρίως τους φτωχότερους».

Πάντως διαβεβαίωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε θετικό momentum, καθώς «μετά από έξι χρόνια απογοητευτικής ανάπτυξης, υπάρχουν οι προοπτικές αύξησης των θέσεων εργασίας, ενίσχυσης των εισοδημάτων και βελτίωσης της ευημερίας».

Τέλος, προειδοποίησε και για μία σειρά κινδύνων, όπως η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ενώ κάλεσε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα δημοσιονομικά και νομισματικά εργασία, με στόχο την τόνωση της ζήτησης και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

oikonomia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: