Ξεσπάνε «Καταιγίδες » από Δευτέρα στο Αιγαίο….Ο Στόλος βγαίνει Παγανιά!

Με «Καταιγίδες και Μποφόρια» ξεκινά η εβδομάδα στο Αιγαίο και με τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος να βγαίνει Παγανιά στο Αιγαίο …Άντε Ναυτάκια και μας πήραν φαλάγγι οι Τουρκαλάδες !

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 6 έως Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 16» στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
  

Η άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν σε φάσεις της και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου  τα  χαράματα και θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, ίσως δε μια φάση της παρακολουθήσει και η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Από τον Στόλο θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία και θα ενεργοποιηθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ.

Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μεχρι το Καστελόριζο.

   Κύριος αντικειμενικός  σκοπός της  άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας των  μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.  

 Στην παρουσίαση της άσκησης την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Βάσης Υποβρυχίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ που ετοιμάζεται να δείξει τις ικανότητες του στο πέλαγος ο Κρητικός

Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: