Ξεκινάει σήμερα στη Γερμανία το FIA Rally Star

Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η ελληνική αποστολή για τη Γερμανία η Μαριαλένα Παυλή και ο Γρηγόρης Εμμανουήλ που είχαν προκριθεί για το Rally Star δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αναχωρήσουν λόγω των αλλαγών στα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας όπου διεξάγονται οι αγώνες για τους νεαρούς αθλητές από όλη την Ευρώπη.


Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

Έτσι η Ομοσπονδία, μόλις πληροφορήθηκε τα νέα δεδομένα, έστω και την τελευταία στιγμή επικοινώνησε με τους άλλους δύο υποψήφιους αγωνιζόμενους που είχαν προκριθεί στην δεύτερη φάση του ελληνικού τελικού. Η  ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου.  Οι δυο νεαροί αυτοί αθλητές, των Σωματείων ΑΣΜΑ και Startline αντίστοιχα, πληρούν τις προδιαγραφές του FIA Rally Star και των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία.

Από σήμερα 28 έως τις 30  Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην πίστα του Estering στο γερμανικό Βορρά το αγωνιστικό τριήμερο του θεσμού FIA Rally Star.

Τι προηγήθηκε

Αρχικά είχαν προκριθεί -στον ελληνικό τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 12 Δεκεμβρίου του 2021- η 21χρονη Μαριαλένα Παυλή και ο 23χρονος Γρηγόρης Εμμανουήλ. Οι δύο νεαροί οδηγοί προετοιμάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΟΜΑΕ στο Διαδρόμιο της Κορινθίας.


Αχιλλέας Χριστοδούλου

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid19 τα οποία θα εφαρμοστούν και στον ευρωπαϊκό τελικό, τροποποιήθηκαν  στη Γερμανία. Οι δύο αγωνιζόμενοι ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν, είτε λόγω υποχρεώσεών τους είτε λόγω των προαπαιτούμενων του πρωτοκόλλου για τον Covid19.

Οι δύο νέοι αγωνιζόμενοι στις 26/1 παρά τις αντίξοές καιρικές συνθήκες έκαναν μόνο μια προπόνηση στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου. Σίγουρα ξεκινούν σήμερα απροετοίμαστοι. Ωστόσο υπάρχουν ελπίδες διάκρισης.

Ο  18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είναι Πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Car, ενώ ο 17χρονος Αχιλλέας Χριστοδούλου συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car στην κατηγορία Junior.

Μαζί τους βρίσκεται και ο Λάμπρος Αθανάσουλας.

Ξεκινάει σήμερα στη Γερμανία το FIA Rally Star gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: