ΞΑΝΘΗ: Σε Ωραίο, Γλαύκη και Μύκη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης!

ΞΑΝΘΗ: Σε Ωραίο, Γλαύκη και Μύκη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης!-Συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και με τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου 
Στην βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί της Παρασκευής ο Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές και δίνοντας το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δ’ ΣΣ στο Ωραίο. 
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο κος Καράογλου έδωσε το παρών στο εορτασμό του Δ’ Σώματος Στρατού προς των πεσόντων μουσουλμάνων στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έλαβαν χώρα στο Ωραίο της Ξάνθης. Η τελετή του εορτασμού έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τον κ. Υπουργό να επισημαίνει μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «η σημερινή τελετή μνήμης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης σε ήρωες που τίμησαν το εθνόσημο. Σε άνδρες που πάλεψαν με την ψυχή τους, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της πατρίδας μας χωρίς να φοβηθούν τον εχθρό. Οι πεσόντες μουσουλμάνοι απέδειξαν ότι η θυσία για την πατρίδα είναι το υπέρτατο χρέος. Χρέος που δεν εξαρτάται, ούτε καθορίζεται από τα πολιτικά- θρησκευτικά- κοινωνικά «πιστεύω» του καθενός, γιατί η είναι η κοινή μας πατρίδα, είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας. Γιατί η είναι πάνω από πρόσωπα και θρησκείες. Αυτό το μήνυμα στέλνει σε κάθε άνθρωπο της πατρίδας μας η σημερινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δ΄ ΣΣ στο Ωραίο», για να συμπληρώσει πως «θυμηθείτε, μόνο πως όταν ο εχθρός επιβουλεύτηκε την ελευθερία, σύσσωμος ο Ελληνισμός, ενωμένος και αδελφωμένος, χωρίς ταμπέλες, βρέθηκε στις επάλξεις και έχυσε το αίμα του, ποτίζοντας το δένδρο της ελευθερίας και βοηθώντας να αποκτήσει δυνατή ρίζα και γρήγορη ανάπτυξη. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι που έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στο αιώνιο μνημείο ηρώων. Έτσι εμείς γευόμαστε τους καρπούς της ελευθερίας, την οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε ως κόρη οφθαλμού και να την παραδώσουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές. Ως Έλληνες αποδείξαμε πως την ελευθερία την κερδίσαμε με θυσίες, αίμα, αρετή, τόλμη και ομοψυχία». 
Ακολούθως ο κος Καράογλου βρέθηκε στον οικισμό της Γλαύκης, ενώ λίγο αργότερα μετέβη στη Μύκη πραγματοποιώντας μια σειρά από συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες της περιοχής. 
Το απόγευμα, συνοδεία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη, κ. Ν. Πιπερίγκου, επισκέφθηκε τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου, με τον οποίο συνομίλησε για αρκετή ώρα πριν αποχωρήσει, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του.   

ΞΑΝΘΗ: Σε Ωραίο, Γλαύκη και Μύκη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης!

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: