Κρήτη: Μέτρα στις παραλίες για την προστασία της Caretta-Caretta

Προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός της Caretta-Caretta, που αποτελεί προστατευτέο είδος προτεραιότητας βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, θα ληφθούν μέτρα προστασίας στις περιοχές ωοτοκίας της που σχετίζονται με την απλή χρήση του αιγιαλού. 

Συγκεκριμένα, για την περίοδο 1/5-30/9, που είναι η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, η οποία έχει υποστεί σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια, αλλά και της εκκόλαψης των φωλιών, σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Σταλό έως το Κολυμπάρι έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η αποφυγή ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, το μάζεμα των ξαπλωστρών από την παραλία μετά την δύση του ηλίου, η μη κίνηση βαρέων οχημάτων κλπ.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι δραστηριότητες που προβαίνουν σε απλή χρήση αιγιαλού μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Χανίων στα τηλέφωνα 28213-45866, 28213-45813, 28213-45819, 28213-45840.

Μη τήρηση των μέτρων αυτών, η οποία θα διαπιστώνεται σε σχετικούς ελέγχους υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα συνεπάγεται την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: