Κούβα και Ιράν ενισχύουν τους δεσμούς τους μπροστά στην «επιθετική» πολιτική των ΗΠΑ

Οι κυβερνήσεις της Κούβας και του Ιράν εξέφρασαν χθες Πέμπτη τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις τους για να αντιμετωπίσουν την «επιθετική πολιτική» των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Αβάνα του ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ολοκλήρωσε στη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Ο Kουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που υποδέχθηκε τον Iρανό ομόλογό του στο Παλάτι της Επανάστασης, τόνισε πως επιθυμία του είναι η συμμαχία με την Τεχεράνη να επιτρέψει να «αντιμετωπίσουμε μαζί την επιθετική πολιτική της αυτοκρατορίας», αναφερόμενος στην Ουάσιγκτον.

Ιράν και Κούβα πρέπει «να αντιμετωπίσουν, προβάλλοντας ακατάσβεστη αντίσταση, τις κυρώσεις, τις πιέσεις, τις απειλές, τα εμπάργκο και την αδιαφορία του γιάνκικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του», συνέχισε ο κ. Ντίας-Κανέλ.

«Οι συνθήκες και οι περιστάσεις στις οποίες βρίσκονται η Κούβα και το Ιράν έχουν πολλά κοινά», πλειοδότησε ο ιρανός πρόεδρος, τονίζοντας πως οι δύο χώρες «έχουν τη βούληση να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους», σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση της τοποθέτησής του.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr