Κωλοτούμπες στελεχών για να διασωθεί ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη

Κωλοτούμπες στελεχών για να διασωθεί ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη
Σαλταδορισμοί και κωλοτούμπες στελεχών για να διασωθεί ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη – Αποχωρήσεις και προκλητικές αλλαγές στρατοπέδων – Απογοητευτικά τα μηνύματα
Με πύργο της Βαβέλ, μοιάζει τρεις μόλις μήνες πριν τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο που προσπαθεί να συνθέσει ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στον συνδυασμό του κ. Γιαννακίδη, όπου τελευταία διαπιστώνεται χορός αποχωρήσεων και «καρατομήσεων» αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον , ο κ. Γιαννακίδης εμφανίζεται να καρατομεί από τη ηγεσία του ψηφοδελτίου την αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Νικολάου και να βάζει μετά από συμφωνία στη θέση της, τον περιφερειακό σύμβουλο Σταύρο Καβαρατζή, με στόχο να πάρει ψήφους από το χώρο της Ν.Δ.
Η πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο κ. Καβαρατζής, έφερε τα πάνω – κάτω προκαλώντας αντιδράσεις έντονης δυσαρέσκειας στο ψηφοδέλτιο του κ. Γιαννακίδη στον Έβρο, όπου είναι πλέον άγνωστο ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.
Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του κ. Σταύρου Παπαθανάκη και η ανεξαρτητοποίηση του κ. Νίκου Τζανίδη.
Η κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου δεν θα είναι στο συνδυασμό καθώς πιθανότατα κατεβαίνει για υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Ούστογλου να αποχωρεί.
Οι τρείς που απέμειναν και θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις τους είναι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Κανελλάκης και Λιτσα Κουκουβέλα.
Οι δυο εξ αυτών, λέγεται ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τον κ. Γιαννακίδη.
Η πληροφορία ότι ο κ. Καβαρατζής κατεβαίνει με τον κ. Γιαννακίδη, με αντάλλαγμα να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης εκτός των αντιδράσεων στο συνδυασμό του περιφερειάρχη στον Έβρο, δημιούργησε και κλιμακωτές αντιδράσεις στους κόλπους της Ν.Δ. στην περιοχή.
Στελέχη και φίλοι της Ν.Δ. κατακρίνουν σε συζητήσεις τον κ. Καβαρατζή, για πολιτική ανεντιμότητα καθότι ενώ είναι στέλεχος της παράταξης Παυλίδη, συζητούσε και έκλεινε συμφωνίες με τον κ. Γιαννακίδη, που ως γνωστόν υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Η ίδια αντιδράσεων που επιτείνει το αρνητικό κλίμα στην παράταξη του περιφερερειάρχη Αρη Γιαννακίδη, επικρατεί και στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, απ’ όπου καταφθάνουν μηνύματα αποσύνθεσης και ήττοπάθειας.
Ειδικότερα, τα μηνύματα που έρχονται από ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι απογοητευτικά, καθώς φαίνεται ότι η τριετία του κ. Γιαννακίδη όχι απλά δεν άλλαξε τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά τουναντίον έγιναν πολύ χειρότερα.
Στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η περιοχή μας παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση-μείωση εισοδήματος, του κατά κεφαλήν στην   – την χειρότερη απ όλες τις Περιφέρειες – με -9,7%.
Δηλαδή σε ένα χρόνο χάθηκε το 10% του εισοδήματος!
Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, η ευλογιά διέλυσε την κτηνοτροφία, οι δρόμοι σε ολόκληρη την περιφέρεια έχουν τα κακά τους χάλια, η καταπολέμηση των κουνουπιών απέτυχε δημιουργώντας τεράστια προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες, η ανεργία ξεπέρασε το 32% και πολλοί αναγκάσθηκαν να φύγουν καθώς δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο χωροταξικός σχεδιασμός για το μέλλον αυτού του τόπου, συντάχθηκε με προχειρότητα και χωρίς προβλεψιμότητα.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: