Κλήσεις σε απολογία για τις παράνομες προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ

Κλήσεις σε απολογία για τις παράνομες προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ

Πρόκειται για επτά μέλη του ΔΣ της εταιρίας που διώκονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και τρία μέλη της επιτροπής επιτυχόντων για απλή συνέργεια στην απιστία.
Η υπόθεση αφορά στην πρόσληψη 269 ατόμων στην εταιρία χωρίς επί της ουσίας αντικείμενο, όπως καταγγέλθηκε, το Σεπτέμβριο του 2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη. Παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις καταγγέλθηκαν ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου οι συμβάσεις δεν καταγγέλθηκαν μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Έτσι, η που προκλήθηκε σε βάρος του δημοσίου από τη μισθοδοσία ξεπερνά τα 7 εκατ. . Το σκέλος που αφορούσε σε ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού διαβιβάστηκε στη αλλά δεν υπήρξε περαιτέρω εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες που ξεκίνησαν από τον αντιπρόεδρο της μετέπειτα κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλο, η της λίγο πριν από τις εκλογές με διαγωνισμό-εξπρές, όπως χαρακτηρίστηκε, μεσούντος του Αυγούστου του 2009, προχώρησε σε 269 προσλήψεις για τη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων.
Μάλιστα, ο τοπικός Τύπος των Τρικάλων έκανε τότε λόγο για «ανύπαρκτες προσλήψεις», αφού δεν ακολουθήθηκε καμία διαδικασία, και ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους προσληφθέντες είτε προέρχονταν από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού κ. Χατζηγάκη είτε ήταν συγγενείς στελεχών τού τότε κυβερνώντος κόμματος.

Κλήσεις σε απολογία για τις παράνομες προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ Κλήσεις σε απολογία για τις παράνομες προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ

Κλήσεις σε απολογία για τις παράνομες προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: