Κλειστό το κέντρο – ολοήμερος αποκλεισμός στο Παιδείας

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το καθώς έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία που βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, ζητώντας πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και διαμαρτυρόμενοι για τη σταδιακή, όπως τονίζουν, διάλυση των ναυπηγείων.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και ξεκίνησαν πορεία προς το Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας αποφασίστηκε, επίσης, πανελλαδική απεργία σε όλο τον κλάδο του μετάλλου στις 28 Μαρτίου.

Σταθμός στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία θα αποτελέσει η που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

****

Ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζουν για Πέμπτη, σπουδαστές από σχολές και τμήματα των , καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

Από νωρίς το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Μαρούσι σπουδαστές από διάφορες πόλεις, ενώ αργότερα φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής θα φτάσουν στο Σύνταγμα όπου έχουν προγραμματίσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στο έλαβαν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο Τεχνολογικό Ίδρυμα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί από όλα τα ΤΕΙ την Πέμπτη στην Αθήνα.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, που μεταφέρεται στο Μεσολόγγι, διανύουν την έβδομη ημέρα απεργίας πείνας.

Παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο και κατάληψη της αποκεντρωμένης διοίκησης έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, στην . Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και η στον Νικόλαο.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, που αντιδρούν στην κατάργηση του πανεπιστημίου και τη διοικητική του συγχώνευση με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Στη Σάμο οι φοιτητές των τμημάτων Στατιστικής και Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Αντιδράσεις και στο Αίγιο για το «λουκέτο» στο ΤΕΙ. Σε προειδοποιητικό κλείσιμο του δημαρχείου και όλων των υπηρεσιών (εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας) αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει πορεία στην πόλη και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμό της εισόδου της πόλης το πρωί του Σαββάτου θα προχωρήσουν ο και οι φορείς της Λιβαδειάς που συνεχίζουν να αντιδρούν στην κατάργηση και απορρόφηση του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από το Πάντειο.

Σημειώνεται ότι, βάσει των τριών κρίσιμων αλλαγών, που έγιναν στο σχέδιο «Αθηνά», τελικά δεν συγχωνεύονται οι ξένες φιλολογίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας δεν απορροφάται, αλλά αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας.

Τέλος, δεν συγχωνεύονται τα Τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: