Κλειστή έως τις 20:00 η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών – Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς απέκλεισαν με τρακτέρ και φορτηγά την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, έχοντας ως στόχο να παραμείνουν εκεί μέχρι και τις 20:00.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, κάτι που έκαναν και σήμερα Κυριακή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

Παράλληλα, αγρότες της Χαλκιδικής μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Κυψέλες στη Νέα Παραλία

Συμβολική διαμαρτυρία στη Νέα Παραλία πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης.

Οι άδειες κυψέλες στήθηκαν από νωρίς από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με σκοπό οι μελισσοκόμοι να διαμαρτυρηθούν και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά του κλάδου τους στους υπόλοιπους πολίτες.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν να εφαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά στην παραγωγή και πώληση μελιού και να τους επιτρέπει η κυβέρνηση να βρίσκονται μέσα στα δάση έτσι ώστε να παράγουν το μέλι τους.

Επίσης, μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο, ενώ έχουν προμηθευτεί μέλι από super market και καλούν τον κόσμο να δοκιμάσει από το δικό τους και από το εμπόριο, έτσι ώστε να καταλάβουν τη διαφορά.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςθεσσαλονικη
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: