Κύπρος..Aναστασιάδης στην Ρουμάνα του ΔΝΤ: Δεν σε αντέχω άλλο – Δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου

Κύπρος..Aναστασιάδης στην Ρουμάνα του ΔΝΤ: Δεν σε αντέχω άλλο – Δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου

Eκρηξη του Νίκου Αναστασιάδη!

«Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου» φέρεται να είπε ο Κύπριος πρόεδρος στη Ρουμάνα εκπρόσωπο του . Υπάρχουν πληροφορίες πως πάνω στα νεύρα του πέταξε και μια καρέκλα!

Λεπτομέρειες από τις δραματικές συνομιλίες και τις σκληρές διαπραγματεύσεις της Κυπριακής κυβέρνησης με το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου , έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε διαρκώς και η συνεχείς και νέες απαιτήσεις από την εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου για τις κυπριακές τράπεζες έφεραν τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Ανασταδιάδη στο σημείο να ζητήσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων
«Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου» φέρεται να είπε ο Κύπριος πρόεδρος τη Ρουμάνα εκπρόσωπο του Ταμείου:
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών ήταν η επιμονή του ΔΝΤ για συγχώνευση του καλού κομματιού της Λαϊκής τράπεζας με την Κύπρου και ταυτόχρονη κάλυψη του χρέους της Λαϊκης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική από την Κύπρου. Μια πρόταση που απέρριψε αμέσως η κυπριακή τονίζοντας ότι εάν προχωρήσει αυτή η λύση, τότε και η τράπεζα Κύπρου θα οδηγηθεί άμεσα σε κατάρρευση.


Κύπρος..Aναστασιάδης στην Ρουμάνα του ΔΝΤ: Δεν σε αντέχω άλλο – Δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου



Ποιά είναι η σκληρή 37 χρονη Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου που εκποροσωπώντας το ΔΝΤ ζητάει όλο και περισσότερα την τελευταία στιγμή από την ; 

Ο Τύπος της Λευκωσίας, δικαίως ίσως, τη βάφτισε …Δρακουλέσκου από τότε που ανέλαβε την αποστολή.

Πρόσφατα, αμφισβήτησε υπολογισμούς του οίκου Pimco σχετικά με το ποσό που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απέρριψε ως πολύ αισιόδοξο το δυσμενέστερο σενάριο(!) του διαγνωστικού ελέγχου του Pimco και ήρθε σε σύγκρουση με τον Κεντρικό Τραπεζίτη Δημητριάδη.

Είναι σκληρή τεχνοκράτης που σπούδασε στις , αφού πήρε απολυτήριο από το λύκειο στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας, το Γκέοργκε Λαζάρ του Βουκουρεστίου επί Τσαουσέσκου. Παντρεύτηκε τον διακεκριμένο γιατρό Βίκτορ Βελκουλέσκου. Το πατρικό της είναι Μοράου.

Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 μπορούμε να δούμε ότι έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.

Εχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακρο-οικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Στην αρχή της καριέρας της, όπως φαίνεται απ’ τις χώρες με τις οποίες ασχολείται ειδικά, τομέας της ήταν η Καραϊβική και η Λατινική , αφού ήταν ο συντάκτης σε τρεις μελέτες για το Τρίνινταντ-Τομπάγκο και άλλες για την Κόστα Ρίκα, το Περού και την Καραϊβική γενικά.

Κύπρος..Aναστασιάδης στην Ρουμάνα του ΔΝΤ: Δεν σε αντέχω άλλο – Δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: