Κίνα: Στιγμές τρόμου σε πτήση – Οι αναταράξεις «εκτόξευσαν» επιβάτες και πλήρωμα από τις θέσεις τους

Ακατάλληλο για όσους φοβούνται τις πτήσεις με αεροπλάνο είναι το βίντεο που κατέγραψε επιβάτης στην Κίνα με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αναταράξεων σε ταξίδι από Σανγκάη προς Πεκίνο την περασμένη Δευτέρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο μέσα από την πτήση CA1524 της Air China επιβάτες και πλήρωμα «εκτοξεύτηκαν» από τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια αναταράξεων που σημειώθηκαν ενώ το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν πετούσε στα 35.000 πόδια.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την Daily Mail τουλάχιστον ένας επιβάτης και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκαν αφού «εκτοξεύτηκαν» από τις θέσεις του ενώ το αεροπλάνο έκανε «βουτιά» εκατοντάδων ποδών.

Επιβάτης της πτήσης περιγράφοντας το τι συνέβη είπε ότι η οροφή του αεροπλάνου υπέστη ρωγμές ενώ έπεσε και μια πινακίδα εξόδου. «Το πρώτο μισό της πτήσης ήταν ήρεμο. Ξαφνικά τα τελευταία 30 με 40 λεπτά καθώς οι επιβάτες πήγαιναν και ερχόντουσαν από τις τουαλέτες, τότε υπήρξε μια ξαφνική βουτιά που τους ξάφνιασε όλους» μετέφερε στην πλατφόρμα Weibo μια από τους επιβάτες.

«Είδα μια γυναίκα περίπου 40 ετών και μια αεροσυνοδό να την σκεπάζει ενώ εκτοξεύονταν στην οροφή» είπε στους Global Times άλλος επιβάτης της πτήσης ο οποίος είναι καθηγήτης Γεωφυσικής σε πανεπιστήμιο στην Κίνα. Ο ίδιος έδωσε τα συγχαρητήριά του στα μέλη του πληρώματος καθώς, όπως είπε, «παρά τον φόβο τους έγιναν θυσία για να προστατεύσουν τους επιβάτες που δεν είχαν δέσει τις ζώνες ασφαλείας τους. Στη συνέχεια βοήθησαν με επαγγελματισμό και ηρεμία όλους όσοι είχαν υποστεί τραύματα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: