Κίνα: 91 αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης

91 άτομα αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια θάβοντας πολλά κάτω από το χώμα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ειδήσεων.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε να διεξαχθεί επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό ατύχημα στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά από τις τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυόρωφα κτίρια, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί.

Η κατολίσθηση οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά για να βρουν τυχόν επιζώντες. Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και τρεις ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα διασώθηκαν και περισσότεροι από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, 59 είναι άντρες και 32 γυναίκες.

Πηγη: ert.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: