Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία – «Πρέπει να προετοιμαστούμε για θύματα» λέει ο δήμαρχος

Μετ’ εμποδίων γίνονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη Μασσαλία, στο σημείο που κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται λόγω πυρκαγιάς στα ερείπια, γεγονός που εμποδίζει την αποστολή συνεργείων και σκύλων για την αναζήτηση πιθανών θυμάτων.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχουν θύματα σε αυτήν την τρομερή τραγωδία» πρόσθεσε. Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.


Η κατάρρευση του κτηρίου στην οδό Τιβόλ 17 έγινε στις 00:40, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων, ενώ εκκενώθηκαν τα γειτονικά κτήρια. Οι 33 ένοικοι βρίσκονται σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο νομάρχης της περιοχής Κριστόφ Μιρμάντ ανέφερε ότι «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι μία έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αίτια σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι μία πιθανή επιλογή. Πάντως, ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος αποκλείουν αίτια που συνδέονται με ανθυγιεινή στέγαση.


Κίνδυνος κατάρρευσης για διπλανό κτήριο

Στο σημείο επιχειρούν 100 άνδρες σωστικών συνεργείων, με προτεραιότητα να σβήσουν τη φωτιά και να καθαρίσουν τα ερείπια, για να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με το ένα διπλανό κτήριο, που σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, επίσης κινδυνεύει με κατάρρευση.

Στο σημείο βρίσκονται εισαγγελικές αρχές αλλά και αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας, που ήδη έχουν αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: