Κατάληψη για τρίτη εβδομάδα στο Γενικό Λύκειο Νάξου

Κατάληψη για τρίτη εβδομάδα στο Γενικό Λύκειο Νάξου

Η συντριπτική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης των μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου, αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης, που ήδη συμπληρώνει δυο εβδομάδες. Οι μαθητές, δεν είδαν κανένα από τα αιτήματα που έχουν καταθέσει να λύνεται και ειδικότερα, τη μέριμνα από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη συντήρηση των κουφωμάτων που έχουν διαβρωθεί και με αποτέλεσμα να μπάζουν νερά. Το πρωί της Δευτέρας στο Λύκειο Νάξου ήταν ο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης, Ηλίας Τούλιας, που είχε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου…

Ακόμη, ένα από τα αιτήματα που προττάσουν οι μαθητές του Λυκείου Νάξου, είναι ότι ζητούν να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για βοήθεια σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Στη γενική συνέλευση των μαθητών Δευτέρα 4 Μαρτίου, 253 μαθητές ψήφισαν να συνεχιστεί η κατάληψη, 53 μαθητές ψήφισαν να σταματήσει και 26 μαθητές ήταν απόντες.

 Υπενθυμίζεται, ότι οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη στις 19 Φεβρουαρίου μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών με 294 ψήφους υπέρ έναντι 25 κατά και 21 απόντων.

 

Τα αιτήματα των μαθητών

Οι μαθητές, διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο, για τα μνημόνια και ζητούν την κατάργησής τους, αντιδρούν ακόμη για τη μείωση των εισακτέων σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-ΙΕΚ, ζητούν την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, το  διαχωρισμό της Β/βάθμιας από την Γ/βάθμια εκπαίδευση, διαχωρισμό της Β΄Λυκείου του σχολείου τους σε 5 αντί 4 τμημάτων που έχει σήμερα, τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σπίτια τους, άμεσα και δραστικά μέτρα για βοήθεια σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, επανέναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλληλοσεβασμό μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών, παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, ευπρεπισμό περιβάλλοντος χώρου και σχολικού κτηρίου,  ζητούν ακόμη την αυτονομία του νοσοκομείου Νάξου, αφού η , όπως επισημαίνουν, αφορά όλο τον πληθυσμό της Νάξου.

Πηγή: naxosnews.gr

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: