Καρυδόπιτα Παραδοσιακή Ψυγείου με Κρέμα Βανίλιας, κανέλα και χονδροκομμενα Καρύδια τι άλλο να ζητήσει κανείς!! Μια Παραδοσιακά συνταγή απο τον Τύρναβο που την ονομάζουν “Σπάτουλα ή Πουτίγκα’. Απλά η ωραιότερη καρυδόπιτα Ψυγείου που εχω φάει Όνειρο!!!
Καρυδόπιτα Ψυγείου με Βελούδινη Κρέμα Βανίλιας, Κανέλα και Καρύδια!!Απλά Εθισμός!Καρυδόπιτα Τυρνάβου!!!
Καρυδόπιτα Ψυγείου με Κρέμα Βανίλιας
4 Μεσαία Αυγά ή 225 γρ
75 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του. (Φαριναπ)
128 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ Καρύδια Χονδροκομμένα
5 γρ Μπεικιν παουντερ
4 γρ Κανέλα σκόνη
2 γρ Γαρύφαλλο σκόνη
Για το Σιρόπι
225 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ Νερό
8 γρ Κονιάκ
Για την Κρέμα Βανίλιας
500 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
43 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 κρόκους Αυγών ή 40 γρ
Λίγο αλάτι
85 γρ Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε Σαντιγί
Για Διακόσμηση
Κανέλα και Καρύδια Χονδροκομμένα
Η Συνταγή εδώ
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com