Καρυδόπιτα παραδοσιακή σιροπιαστή !!!

    Ζουμερή καρυδόπιτα !! Πιο εύκολη δεν γίνετε !!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
120 γρ. γάλα
360 γρ. αλεύρι (σκληρό)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
400 γραμ.νερό
400 γρ. ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Τι κάνουμε
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, μετά το γάλα και βγάζουμε από τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ταψάκι ,ψήνουμε 40′ στους 170οC. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την χαράσσομαι , ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό κι αφήνομαι λίγο να πιεί όλο το σιρόπι πριν σερβίρουμε !! Καλή επιτυχία !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: