Καναδάς: Το μπαλόνι που καταρρίφθηκε ήταν δείγμα κατασκοπείας; – «Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε», λέει υπουργός

Η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ απαντά σε επίμονες ερωτήσεις πως είναι «είναι πολύ νωρίς» για να γίνει σαφές αν το «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο» που καταρρίφθηκε το Σάββατο πάνω από την πόλη Γιούκον της χώρας προέρχεται από την Κίνα. 

Η Ανάντ μίλησε αφού ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι διέταξε την κατάρριψη του αντικειμένου που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο. Αυτό ακολούθησε την επιβεβαίωση από τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) ενός ρεπορτάζ της Global News που δημοσιεύθηκε ότι αξιωματούχοι της ηπειρωτικής αμυντικής συμμαχίας παρακολουθούσαν ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι άλλο ένα πιθανό κατασκοπευτικό αερόστατο.

«Δεν θα κάνω εικασίες σχετικά με την προέλευση αυτού του αντικειμένου απόψε. Είναι πολύ νωρίς για την ανάλυσή των συντριμμιών του, καθώς εξακολουθούμε να συλλέγουμε στοιχεία», δήλωσε η Ανάντ ξεκαθαρίζοντας πως θα γίνει εκτεταμένη έρευνα ώστε να γίνει σαφές τι ήταν αυτό το αντικείμενο που παραβίασε τον εναέριο χώρο του Καναδά και είχε σε «ετοιμότητα» τις ΗΠΑ αρκετές ημέρες τώρα. 

 

Όπως σημείωσε επίσης η υπουργός Άμυνας του Καναδά, το αντικείμενο είναι «ενδεχομένως παρόμοιο με αυτό που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, αν και μικρότερο σε μέγεθος και κυλινδρικό στη φύση»

Ο Τριντό ανέφερε σε αναρτήσεις του ότι τόσο καναδικά όσο και αμερικανικά αεροσκάφη είχαν ενεργοποιηθεί και ήταν ένα αμερικανικό F-22 που «πυροβόλησε με επιτυχία το αντικείμενο». Το αντικείμενο καταρρίφθηκε περίπου 100 μίλια από τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ στην περιοχή Γιούκον.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr