Καλαμάτα: Το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών

Το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ), κάνοντας λόγο για απόφαση που ελήφθη χωρίς αιτιολογία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΝ Γρηγόρης Λεοντόπουλος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε σε συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου «να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο».

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντόπουλο, το συγκεκριμένο φαρμακείο στην Καλαμάτα εκτελεί περισσότερες από 2.000 συνταγές μηνιαίως «εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους τόσο της Μεσσηνίας όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθ’ ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση) αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» και «αλλοπρόσαλλη» την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει το φαρμακείο στην Καλαμάτα και διερωτάται αν υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή την ενέργεια — σχέδιο αποψίλωσης των δημοσίων φαρμακείων — και κατά πόσο είναι το θέμα σε γνώση του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί για τη διατήρηση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και ζητεί την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών ή περιοχών που δεν υπάρχουν ώστε να εξυπηρετούνται οι χρονίως ασθενείς.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: