Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι!


Υλικά

300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο
1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά
250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι)
2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
μαϊντανό
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5′- 10′ ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.  Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10′.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5′ ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: