Καιρός: Σαββατοκύριακο με πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες – Δείτε πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και αύριο Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη. Ωστόσο τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται να εμφανιστούν στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Η εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σημαντικές βροχοπτώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 22, στη Θεσσαλία από 10 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 23, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 16 έως 22, στις Κυκλάδες από 17 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρες, ασθενείς, τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: