Καιρός – meteo: Έπεσαν 7.000 κεραυνοί – Οι 8 περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από το μεσημέρι της Κυριακής 25/06.

Έως τις 18:00 περίπου ώρα Ελλάδας και με τα φαινόμενα να συνεχίζονται, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις στη χώρα στις 17:25 ώρα Ελλάδας, ψευδοχρωματισμένες για θερμοκρασίες κορυφής κάτω των -20 oC. Όπως φαίνεται σε αυτή, οι κορυφές των νεφών ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 12 — 13 km και ήταν ψυχρότερες των -40 oC. Στην ίδια εικόνα παρουσιάζονται σε ενσωματωμένο πίνακα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως την ίδια ώρα, σύμφωνα μα τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως προκύπτει από αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας και ήταν ίσο με 35 χιλιοστά.


Ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν. Στην νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη το μεσημέρι — απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: