«Και με κλειστά σύνορα θα περάσουν…»

«Τα μεγάλα νούμερα προσφυγικών ροών του 2015 δεν μοιάζουν με καμίας άλλης χρονιάς, είχαμε κοντά στο 1 εκατομμύριο ανθρώπους που πέρασαν από την Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη»»

«Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κλείσουν τα σύνορα, αν θα γίνει τώρα, το Πάσχα ή το καλοκαίρι είναι ένα άλλο θέμα. Εάν κλείσουν τα σύνορα, θα βρουν κάποιο άλλο τρόπο να περάσουν. Δεν θα σταματήσει αυτό»είπε στον Alpha 989 ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού μεταναστεύσεως στο γραφείο της Ελλάδας Δανιήλ Εσδράς.

«Θα είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα γιατί δυστυχώς οι ροές δεν σταμάτησαν ούτε και το χειμώνα. Όσο υπάρχει η ανοχή από την Ευρώπη, όταν δηλαδή δεχτήκαμε ανακοινώσεις από τη Γερμανία ότι θα δεχτούμε τους πρόσφυγες από τη Συρία και ακούγοντας ότι θα κλείσουν τα σύνορα, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μειωθούν καθόλου οι ροές ώστε να προλάβουν να περάσουν και οι υπόλοιποι», πρόσθεσε.

Ο κ. Εσδράς τόνισε ότι «και πρόπερσι τα σύνορα ανοιχτά ήταν αλλά δεν περνούσε ο κόσμος από εκεί . Τα μεγάλα νούμερα προσφυγικών ροών του 2015 δεν μοιάζουν με καμίας άλλης χρονιάς, είχαμε κοντά στο 1 εκατομμύριο ανθρώπους που πέρασαν από την Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη».

karfitsa.gr-Diethni

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: