«Je suis Charlie»: 1,5 εκατομμύριο οι διαδηλωτές στην ιστορική πορεία στο Παρίσι

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια διαδήλωσαν σε όλη τη ενάντια στην τρομοκρατία!

«Je suis Charlie»: 1,5 εκατομμύριο οι διαδηλωτές στην ιστορική πορεία στο Παρίσι

«»: 3,7 εκατομμύρια οι διαδηλωτές στην ιστορική πορεία στο

Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές (1,5 εκατομμύριο περίπου) έκαναν σήμερα μέτωπο στο Παρίσι κατά του φόβου της τρομοκρατίας, αποτίοντας φόρο τιμής στους 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Πολύ πριν από τις 3 το μεσημέρι, ώρα της προγραμματισμένης έναρξης της μεγαλειώδους, πρωτοφανούς πορείας υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, η Πλατεία της Δημοκρατίας, σημείο εκκίνησης της διαδήλωσης, είχε ήδη καταληφθεί από μεγάλο πλήθος, που κρατούσε γαλλικές σημαίες και χιλιάδες αφισέτες «Je suis Charlie». Δύο μικρά πανό «Je suis Charlie» γραμμένα στα αραβικά έγιναν δεκτά με ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Στη μία πλευρά της πλατείας ήταν συγκεντρωμένοι οι «επιζώντες» του Charlie Hebdo, οι οικογένειες των θυμάτων, 44 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και κατόπιν οι ηγέτες αποχώρησαν. Πίσω τους, πυκνά πλήθη διαδηλωτών κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία.

«Κάντε χιούμορ, όχι πόλεμο», «Είμαι η ελευθερία της ζωής», «Είμαι Γάλλος και δεν φοβάμαι», «Το μελάνι να τρέχει, όχι το αίμα» , «Η ελευθερία της έκφρασης δεν έχει θρησκεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία ενάντια στην τρομοκρατία!

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι 1,2 με 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία στο Παρίσι και περί τα 2,5 εκατομμύρια στις άλλες πόλεις της Γαλλίας, με το συνολικό αριθμό των διαδηλωτών να ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γαλλία.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: