Ιταλία: Συνελήφθησαν πέντε αστυνομικοί για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια σε βάρος πολιτών

Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν από συναδέλφους τους στη Βερόνα στην Ιταλία, με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησαν και υπέβαλαν σε βασανιστήρια τουλάχιστον επτά πολίτες.

Η σύλληψη μετετράπη αμέσως σε κατ΄οίκον περιορισμό και σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι (ένας επιθεωρητής και τέσσερις αστυνομικοί) «αντί να προλαμβάνουν και να αποτρέπουν τα αδικήματα, φέρονται να τα διέπρατταν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα πέντε όργανα της τάξης χαστούκιζαν, προπηλάκιζαν και «τύφλωναν» με σπρέι πιπεριού πολίτες που είχαν συλληφθεί και έπρεπε να υποβληθούν σε ανάκριση. Ο εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε μια από τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι «φέρονται να ανάγκασαν έναν πολίτη να ουρήσει μέσα σε γραφείο του τμήματος και στην συνέχεια να πέσει στο πάτωμα για να το καθαρίσει».

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας από τους πέντε αστυνομικούς «χαστούκισε τόσο δυνατά έναν ανακρινόμενο, που ο συγκεκριμένος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του για αρκετά λεπτά».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας της Βερόνα, άλλοι 23 συνάδελφοι των κατηγορούμενων — έστω και αν δεν συμμετείχαν στα βασανιστήρια — μπορεί με την στάση τους να συγκάλυψαν ή να μην κατήγγειλαν αυτές τις συμπεριφορές.

Η έρευνα που οδήγησε στις σημερινές συλλήψεις διήρκεσε περίπου οκτώ μήνες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: