Ιταλία: Συνεδριάζει το κοινοβούλιο για βρεθεί λύση στο αδιέξοδο

Ιταλία: Συνεδριάζει το κοινοβούλιο για βρεθεί λύση στο αδιέξοδοΤο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών άφησε το «μετέωρο», με την κεντροαριστερά να κερδίζει το έλεγχο της κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά όχι και της Γερουσίας, η οποία έχει τις ίδιες νομοθετικές εξουσίες.
Μετά τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του «Κινήματος των 5 Αστέρων», ο Μπέπε Γκρίλο έχει απορρίψει επανειλημμένα τις εκκλήσεις του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD)…
, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.
Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα πήγε καλύτερα στις εκλογές από το αναμενόμενο, αμφότεροι οι Μπερσάνι και Γκρίλο έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.
Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ακόμα κι αν ο Μπερσάνι με τον Γκρίλο δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία και ο πρόεδρος Ναπολιτάνο προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχία με τον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι. Ο Ναπολιτάνο θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης στις 19 Μαρτίου.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: