Ιταλία: Μετανάστες προσπάθησαν να καταλάβουν τουρκικό πλοίο στο οποίο κρύβονταν

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε πριν από λίγο ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο βρίσκεται στ’ ανοικτά της Νάπολης.

Πιο συγκεκριμένα, δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού πλοίου Galata Seaways. Το πλήρωμα, αποτελούμενο από 22 μέλη, κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας, το οποίο και επικοινώνησε με τις ιταλικές αρχές ζητώντας άμεση βοήθεια.

Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν στη Γαλλία, αλλά τώρα βρίσκεται κοντά στην ιταλική πόλη Σορέντο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάποιοι από τους μετανάστες απείλησαν το πλήρωμα με μαχαίρι και η όλη επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Όπως μεταδίδει το ANSA, «οι μετανάστες που κατέλαβαν το πλοίο ήταν παράτυποι που κρύβονταν στο πλοίο με προορισμό τη Γαλλία».

«Ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου σήμανε συναγερμό και κάλεσε για διάσωση. Η Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) και ο λιμενάρχης διασφάλισαν την ακεραιότητα στη θάλασσα, ενώ οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα στο πλοίο. Ορισμένοι από τους λαθρεπιβάτες οπλισμένοι με τέσσερα έως πέντε μαχαίρια φέρονται να προσπάθησαν να εισέλθουν στη γέφυρα με σκοπό να καταλάβουν το πλοίο», σύμφωνα με το ANSA.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: