Ιταλία: Ανεμοστρόβιλοι, καταιγίδες και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας την «σφυροκοπούν» μετά τα… 46άρια (βίντεο)

Κι ενώ στην Ελλάδα οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την έξοδο από το σπίτι για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο, στη γειτονική Ιταλία (στο βόρειο τμήμα) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: καταιγίδες, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί και ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους και αρκετούς τραυματισμούς πολιτών.


Νέες καταιγίδες και μεγάλη χαλαζόπτωση έπληξαν απόψε την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Όπως συνέβη και στην περιφέρεια Βένετο, οι χαλαζόκοκκοι ξεπέρασαν σε διάμετρο τα δέκα εκατοστά, θυμίζοντας μπαλάκια του τένις.

Παράλληλα, στην περιοχή Τσερνούσκο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, με πτώση κορμών και κλαδιών δέντρων. Πολλά γκαράζ και ανισόπεδες διαβάσεις πλημμύρισαν εξαιτίας της βροχής.Στην περιοχή Βαρέζε κεραυνός χτυπά τη στέγη ενός σπιτιού και αρπάζει φωτιά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβετσικής Υηρεσίας για την κατάσβεσή της.

Στο Τρεβίλιο, στην περιοχή του Μπέργκαμο, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα (μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών) καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τον άνεμο. Οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία του σώματος, στην πλάτη, στο στήθος και στους αστραγάλους — όλοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο. 


Παράλληλα, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν και στην επαρχία της Μπρέσια, όπου δύο 56χρονοι εργάτες τραυματίστηκαν ύστερα από την θραύση παραθύρων λόγω της καταιγίδας. Τα τζάμια έπεσαν από περίπου έξι μέτρα ύψος: ο ένας τραυματίστηκε στα άκρα, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στο κεφάλι και το χέρι. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο της επαρχίας Μπρέσια.


Η περιφέρεια της Λομβαρδίας πρόκειται να ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Το μεσημέρι, εξαιτίας χαλαζόπτωσης, τουλάχιστον επτά κάτοικοι τραυματίσθηκαν, κυρίως λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και από πτώσεις δέντρων.


Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε πάνω από 110 επεμβάσεις σε όλη την περιοχή, με ιδιαίτερη προσοχή στην Μπριάνζα όπου υπάρχουν πλημμυρισμένες υπόγειες διαβάσεις, ακάλυπτες στέγες και αρκετά πεσμένα δέντρα. Συνολικά, σήμερα, οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας ξεπέρασαν τις 200.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: