Ιταλία: Ακύρωσε λόγω γρίπης την παρουσία της στη Διάσκεψη του Μονάχου η Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν πρόκειται να μεταβεί στο Μόναχο, όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, λόγω γρίπης.

Το ανακοίνωσε επίσημα η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης και ο Τύπος στη Ρώμη υπενθυμίζει ότι είναι η τρίτη φορά, τους τελευταίους δυο μήνες, που η πρωθυπουργός της χώρας αναγκάζεται να ακυρώσει την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές συναντήσεις και επισκέψεις της εντός Ιταλίας για λόγους υγείας.

Η πρώτη φορά ήταν στις 9 Δεκεμβρίου, όταν ακύρωσε το ταξίδι στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου έπρεπε να λάβει μέρος στην σύνοδο Euromed. Στις 21 Δεκεμβρίου η Μελόνι δεν πήρε μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai λόγω αδιαθεσίας ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου, τέλος, εξαιτίας νέας ίωσης, αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις δημόσιες συναντήσεις και τα ταξίδια της μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Στο Μόναχο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Μελόνι αναμενόταν να έχει συναντήσεις με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα , αλλά και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, όπως γράφουν οι σχολιαστές, έχει μικρή κόρη και την περίοδο αυτή στα σχολεία της Ρώμης κυκλοφορούν πολλές ιώσεις, αρχίζοντας από την εποχική γρίπη, αν και τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν σταδιακή μείωση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: