Ιταλία: Αυτοκίνητο εισβάλει στο Βατικανό, η αστυνομία το ακινητοποιεί πυροβολώντας στα λάστιχα

Άνδρας σαράντα ετών, σε «διαταραγμένη ψυχική κατάσταση» σύμφωνα με τις αρχές, εισέβαλε χωρίς άδεια με το ΙΧ αυτοκίνητό του στο Βατικανό, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μπήκε στο κρατίδιο από την κεντρική είσοδο της Αγίας ‘Αννας. Όταν Ελβετοί φρουροί και μέλη της χωροφυλακής διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε άδεια κατάφερε να εισέλθει στο Βατικανό, βάζοντας μπρος το αυτοκίνητό και αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Χωροφύλακας πυροβόλησε στα λάστιχα το ΙΧ,, πετυχαίνοντας τον προφυλακτήρα. Ο σαραντάχρονος συνέχισε να οδηγεί το αυτοκίνητο με ταχύτητα και έφτασε μέχρι την αυλή του Σαν Ντάμαζο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται προσκεκλημένους και επισκέπτες του.

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από την χωροφυλακή του Βατικανού και υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση. Στην συνέχεια, μετήχθη σε κελί στην έδρα της χωροφυλακής του Βατικανού.

Η φύλαξη στην είσοδο στο μοναστήρι της Αγίας Μάρθας, στο οποίο διαμένει ο πάπας Φραγκίσκος, ενισχύθηκε και οι πόρτες του έκλεισαν ήδη προτού συλληφθεί ο οδηγός, μόλις το αυτοκίνητο παραβίασε τον έλεγχο στην πύλη της Αγίας ‘Αννας.

Vatican police shot at a car that drove at high speed through St Anne’s Gate shortly after 8pm. The driver got as far as San Damaso Courtyard where he got out and was apprehended. Vatican doctors say the intruder was in “serious state of psychophysical disturbance” @HolySeePress pic.twitter.com/s1Lkrj1lxc

— Edward Pentin (@EdwardPentin) May 18, 2023

rn”}” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Twitter”>

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: