Ισχυρίζεται ότι έχει τη συνταγή της Coca-Cola

Ισχυρίζεται ότι έχει τη συνταγή της Coca ColaΗ συνταγή του ποτού που δημιούργησε το 1886 ο αμερικανός φαρμακοποιός Τζον Πίμπερτον είναι μέχρι επτασφράγιστο μυστικό.
Τον ακριβή τρόπο παρασκευής της Coca-Cola δεν τον γνωρίζουν ούτε οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μπροστά από τους οποίους περνούν καθημερινά χιλιάδες φιάλες με το σκουρόχρωμο αναψυκτικό. 
Η μυστική συνταγή είναι κρυμμένη στο θησαυροφυλάκιο της εταιρείας, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι σήμερα πολλοί είναι αυτοί που έχουν μπει στον πειρασμό να την ανακαλύψουν, πειραματιζόμενοι με μείξεις διάφορων υλικών.
Τώρα όμως ένας αντικέρ από την Τζόρτζια των ισχυρίζεται ότι κατέχει αυθεντικό αντίγραφο της πρωτότυπης συνταγής. Ο Κλιφ Κλουτζ διατείνεται ότι έχει φτάσει στα χέρια του μέσω δημοπρασιών ένα παλιό κιβώτιο με κιτρινισμένα έγγραφα του 1943, το οποίο ανήκε σε κάποιον χημικό. Ανάμεσα στα έγγραφα βρίσκονται και οι οδηγίες για την παρασκευή του δημοφιλούς αναψυκτικού.
Για τους παρασκευαστές του μυστηριώδους αναψυκτικού δεν τίθεται ζήτημα αυθεντικότητας. Η συνταγή μπορεί να μοιάζει πολύ με την πραγματική, λένε οι άνθρωποι της Coca-Cola, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια της εταιρείας. 
Πάντως ο Κλουτζ έβγαλε σε δημοπρασία στο e-Bay τα σχετικά έγγραφα. Και ζητάει τουλάχιστον 15 εκατ. από τους επίδοξους αγοραστές. Ο ίδιος θεωρεί ότι η εταιρεία είχε στείλει στον χημικό τη συνταγή, καθώς εν μέσω του Β” Παγκοσμίου Πολέμου αναζητούσε ανθρώπους που θα μπορούσαν να την προμηθεύσουν με τα απαιτούμενα
Το ζήτημα για τον Aμερικανό συλλέκτη είναι ότι θα πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη για την πιστότητα των εγγράφων και της θεωρίας του.

Ισχυρίζεται ότι έχει τη συνταγή της Coca Cola

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: