Ιστορικό Ακρόπολις 2023: Λάμψη αστέρων στην Ελευσίνα- Και του χρόνου!!!

Με την ευχή ο αγώνας να συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ και την επόμενη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή εύχεται οι αγωνιζόμενοι να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το 2024!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, με την πόλη της Ελευσίνας να έχει την τιμητική της και να φιλοξενεί τις βραβεύσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της φετινής χρονιάς και τις απονομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Νωρίτερα, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, με φόντο τον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης, έλαβαν χώρα ο τερματισμός του τριήμερου αγώνα, στις κατηγορίες Sporting, Regularity και Legends.

Η κατάμεστη αίθουσα του X-Bowling Art Center γέμισε από νωρίς, τόσο με τους αγωνιζόμενους όλων των κατηγοριών του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, όσο και με τους διακριθέντες του Ευρωπαϊκού θεσμού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιστορικών Αυτοκινήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA), John Naylor. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα ήταν ευδιάθετοι έπειτα από την επίπονη τριήμερη περιπέτεια, εκφράζοντας, ως επί το πλείστον, την ικανοποίησή τους για τη φετινή σχεδίαση.

Παρά το γεγονός πως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν συμμετείχαν στον αγώνα, καθώς ο τίτλος στην κατηγορία τους είχε ήδη κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα, εν τούτοις, έδωσαν το παρών στη λαμπερή βραδιά.

Μία εξ αυτών ήταν η Fabrizia Pons, η φετινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κατηγορία 4, η οποία πήρε το λόγο, εξιστορώντας στιγμές από το 1982, χρονιά όπου στο πλευρό της Michelle Mouton είχε κατακτήσει τη νίκη στο 29ο Ράλλυ Ακρόπολις.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο από την Ισπανία με το Rally Costa Brava και ολοκληρώθηκε στη χώρα μας, σε ένα θεσμό που συνολικά περιλάμβανε 9 αγώνες.

Αναλυτικά οι διακριθέντες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2023:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4

“Lucky” – Fabrizia Pons (Ιταλία)

Tibor Erdi jnr – Istvan Kerek (Ουγγαρία)

Carlos Sampayo – Irene Serrano Granda (Ισπανία)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3

Karl Wagner – Gerda Zauner (Αυστρία)

Eric Guignard – David Meffre (Γαλλία)

Phillipe Mermet – Gerard Clerton (Γαλλία)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2

Valter Christian Jensen – Erik Pedersen (Νορβηγία)

Paolo Pasutti – Giovanni Battista Campeis (Ιταλία)

Stanislav Budil – Petr Vejvoda (Τσεχία)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1

Ernie Graham – Karen Graham (Μεγάλη Βρετανία)

Antonio Parisi – Giuseppe d’Angelo (Ιταλία)

Oldrich Kovarik snr – Oldrick Kovarik jnr (Τσεχία)

ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΑΔΩΝ

Flexifly Rally Team (Μεγάλη Βρετανία)

Στο πλευρό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ήταν φέτος ο Δήμος Ελευσίνας, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV..

Ιστορικό Ακρόπολις 2023: Λάμψη αστέρων στην Ελευσίνα- Και του χρόνου!!! gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: