Ισραήλ: Η οικογένεια του 26χρονου που σκοτώθηκε στην Πλατεία των Τεμενών απορρίπτει την εκδοχή της αστυνομίας

Η οικογένεια νεαρού Iσραηλινού Άραβα ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς στην Πλατεία των Τεμενών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, απέρριψε χθες Κυριακή την εκδοχή των γεγονότων που έδωσε η αστυνομία, κατά την οποία «άρπαξε» όπλο μέλους της και πυροβόλησε.

Ο Μοχάμεντ αλ Ασίμπι, φοιτητής ιατρικής, 26 ετών, σκοτώθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες αφού τεράστιο πλήθος παλαιστινίων πιστών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία των Τεμενών για τη μεσημεριανή προσευχή της δεύτερης Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κοντά σε πύλη της Πλατείας των Τεμενών, στον παλαιστινιακό τομέα της παλιάς πόλης που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο νεαρός, από τη Χούρα, κοινότητα Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ, μπόρεσε «να αρπάξει όπλο» αστυνομικού «και να ρίξει δυο φορές», χωρίς να τραυματίσει κανέναν, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών της.

Διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως βρέθηκε DNA του νεαρού «στον γεμιστήρα και στη λαβή» του πιστολιού και ότι αυτό αποδεικνύει «χωρίς καμιά αμφιβολία» πως οι άνδρες της ενήργησαν με «θάρρος».

Από την πλευρά του, ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως «υποστηρίζει απόλυτα» την αστυνομία, που κατ’ αυτόν αντιμετώπισε «τον τρομοκράτη στο Όρος του Ναού». Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος του ισλάμ, αποκαλείται από τους πιστούς εβραίους Όρος του Ναού και χαρακτηρίζεται ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού.

Στη Χούρα, όπου η κηδεία του νεαρού ισραηλινού Άραβα χθες συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος, η οικογένεια επιβεβαίωσε πως είχε πάει στην Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθεί, αλλά διέψευσε όσα λένε οι αρχές για τον τρόπο που σκοτώθηκε. «Απορρίπτουμε την εκδοχή της αστυνομίας, που είναι ψευδής και δυσφημιστική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια από τις αδελφές του, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: