Ίσως το πιο τρομακτικό φυτό που έχουμε δει…

Ίσως το πιο τρομακτικό φυτό που έχουμε δει...

Λένε ότι συνήθως η ζωή μιμείται την τέχνη, αλλά στην περίπτωση αυτή συμβαίνει μάλλον το αντίθετο! Καλύτερα θα έλεγα…
βέβαια, πως η τέχνη μιμείται τη φύση, και πιο συγκεκριμένα το φυτό Faucaria tigrina ή αλλιώς «το σαγόνι της τίγρης»!

Η οιμοιότητά του με «ξένο πλάσμα» ή αλλιώς με ένα «άλιεν» από τις ομώνυμες ταινίες με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ είναι προφανής! Πέρα, όμως, από όλα αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, η πραγματικότητα είναι ότι στη φύση ευδοκιμεί ένα «τρομακτικό» στην όψη φυτό

Το εν λόγω παχύφυτο, που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των κάκτων, διαθέτει χοντρά, πράσινα και τριγωνικά φύλλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν μακριές ίνες που μοιάζουν με μυτερά , δημιουργώντας την στο θεατή ότι έχει μπροστά του ένα ζευγάρι «δολοφονικά» σαγόνια.

Σε αντιστάθμισμα αυτής της τρομακτικής εικόνας των φύλλων, στη βάση του φυτού αναπτύσσονται εντυπωσιακά κίτρινα άνθη, τα οποία εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη, δίνοντας στο φυτό μια πιο «φιλική» εικόνα!

Ιδανικό για εσωτερικούς χώρους, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργειά του. Ίσως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς γι’αυτά τα «παράξενα πλάσματα» που καλλιεργείτε στο σπίτι σας και να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις… κραυγές τους!

Ίσως το πιο τρομακτικό φυτό που έχουμε δει...
Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: