«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την Ελλάδα»

«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την Ελλάδα»

Ο υπουργός οικονομικών, , συναντήθηκε σήμερα στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν…
και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και μάλιστα προσπάθησε να τους παρουσιάσει την μίας Ελλάδας που εξέρχεται από την κρίση.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η ύφεση το 2013 θα αποδειχθεί τελικά χαμηλότερη από την τελευταία πρόβλεψη για 4% , ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα ανέφερε ότι «θα ξεπεράσει κατά πολύ» την πρόβλεψη για 812 εκατ. το 2013.

«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την », είπε στους επιχειρηματίες, στους οποίους απευθύνθηκε σε ομιλία του στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας της Φρανκφούρτης.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας δέχτηκε ερώτηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σχετικά με το αν οι είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. «Αυτό είναι μια ανοησία, εκτός αν εννοείτε την πολιτιστική κληρονομιά», απάντησε ο υπουργός.

Ο Έλληνας υπουργός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με το ποιοι θα είναι οι κλάδοι του μέλλοντος στην Ελλάδα, το αν θα είναι βιώσιμο και θα έχει διάρκεια το πρωτογενές πλεόνασμα, το αν θα κερδίσει ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός τις εκλογές, αλλά και το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικά στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου οι Γερμανοί διαθέτουν εξειδίκευση, καθώς και στη απορριμμάτων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: