ΗΠΑ: Βρέθηκε στο Μεξικό 8χρονη αγνοούμενη – Είχε απαχθεί το 2018

Ένα 8χρονο κορίτσι που απήχθη από τη βιολογική του μητέρα από εμπορικό κέντρο στην Ουάσινγκτον το 2018, βρέθηκε πρόσφατα στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές Αρχές.

Σύμφωνα με το FBI, η 8χρονη Αράντζα Μαρία Οτσόα Λόπεζ επέστρεψε με ασφάλεια στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αφού εντοπίστηκε από τις τοπικές Αρχές στο Μιτσοακάν του Μεξικού.

«Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το FBI και οι συνεργάτες μας δεν εγκατέλειψαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό της Αράντζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ρίτσαρντ Κόλλοντι, ειδικός πράκτορας, επικεφαλής του FBI στο Σιάτλ. «Το μέλημά μας τώρα θα είναι να στηρίξουμε την Αράντζα καθώς ξεκινά την επανένταξή της στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Το κορίτσι απήχθη στις 25 Οκτωβρίου 2018, 4 ετών τότε, από ένα εμπορικό κέντρο στο Βανκούβερ της Ουάσινγκτον, δήλωσε το FBI. Όταν απήχθη βρισκόταν σε μια επίσκεψη υπό δικαστική επίβλεψη στη βιολογική μητέρα της, Εσμεράλντα Λόπεζ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το 2021, η Λόπεζ ομολόγησε την ενοχή της για απαγωγή δεύτερου βαθμού, ληστεία δεύτερου βαθμού και παρέμβαση στην επιμέλεια πρώτου βαθμού σε σχέση με την εξαφάνιση της κόρης της.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: