ΗΠΑ: Τον συνέλαβαν και τον έβαλαν φυλακή για έξι ημέρες λόγω λάθους στο πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου

Την άδικη σύλληψη και κράτηση για έξι ημέρες ενός 28χρονου προκάλεσε ένα λάθος στην τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούν οι αρχές της Λουζιάνας, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Πέραν των ζητημάτων που δημιουργούνται για τη χρήση της τεχνολογίας, η υπόθεση έχει και φυλετικές διαστάσεις, καθώς ο 28χρονος Ράνταλ Ρέιντ, που συνελήφθη άδικα για μια κλοπή τσάντας που δεν έκανε ποτέ, είναι μαύρος.

Ο 28χρονος επισημαίνει ότι πέραν όλων των άλλων προβλημάτων στο σύστημα της τεχνολογίας, ο ίδιος έχει μια κρεατοελιά στο πρόσωπό του και μια διαφορά βάρους 18 κιλών από τον ύποπτο. Επίσης, ο ίδιος δεν έχει πάει ποτέ του στη Λουιζιάνα, όπου έγινε η κλοπή.

Ο Ρέιντ μπήκε στη φυλακή στις 25 Νοεμβρίου, αφότου οι αρχές τον αναγνώρισαν εσφαλμένα και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, όταν του είπαν τις κατηγορίες, ο ίδιος άρχισε να αναρωτιέται ποια είναι τα μέρη που του ανέφεραν. «Δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα ούτε μια ημέρα στη ζωή μου. Μετά μου είπαν ότι με συνέλαβαν για κλοπή. Όχι μόνο δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα, αλλά δεν κλέβω».

Στο κελί έμεινε μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι αρχές αναγνώρισαν το λάθος τους.

Το περιστατικό δημιουργεί ερωτήματα για τη χρήση της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου. Σύμφωνα με κριτικούς της τεχνολογίας, τα ποσοστά εσφαλμένης αναγνώρισης των έγχρωμων είναι υψηλότερα απ’ ότι για τους λευκούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στη Ρωσία μετά το «πιο θανατηφόρο» χτύπημα των Ουκρανών

Σάλος με τις selfie πάνω από το φέρετρο του Πελέ

Σκοτώθηκε με snowmobile ο διάσημος οδηγός αγώνων Κεν Μπλοκ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: