ΗΠΑ: Σε λίγες ώρες ο Τραμπ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το 2024 – Εκνευρισμός στους Ρεπουμπλικανούς

Στα παλαιότερα των… υποδημάτων του φέρεται να γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ τα πρωτοκλασσάτα στελέχη των Ρεπουμπλικανών που του έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι έχει «τελειώσει» από τον Λευκό Οίκο, ύστερα από την ταπεινωτική ήττα που υπέστη το κόμμα στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Εντός των επόμενων ωρών, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται να ανακοινώσει από το Μαρ — α- Λάγκο, το θέρετρο στη Φλόριντα όπου διαμένει, ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2024.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με πολλές πηγές που βρίσκονται στο περιβάλλον του, o Tραμπ επιθυμεί να θέσει τον εαυτό του στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποκλείσει πιθανούς αντιπάλους που επιδιώκουν την υποψηφιότητα του προεδρικού χρίσματος.

«Από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τις ανατολικές ακτές, οι Αμερικανοί πολίτες σε συζητήσεις που κάνουν σε μπαρ και σαλόνια, τάσσονται κατά μιας νέας υποψηφιότητας Τραμπ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, θα είναι απειλή για την ίδια τη δημοκρατία», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που ενστερνίστηκαν το όραμα Τραμπ και τον ψευδή ισχυρισμό του ηττημένου προέδρου ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες», είδαν τη δημοτικότητά τους να καταρρέει.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ήταν αποθαρρυντικά για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, ο ίδιος αναμένεται να εκφωνήσει απόψε ομιλία, από την αίθουσα χορού στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ θα αναφερθεί σε στόχους της πολιτικής του. Ωστόσο, φαίνεται να ξέρει ότι μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές, είναι ίσως πιο ευάλωτος.

Δεν είναι τυχαίο, όπως υποστηρίζει ο «Guardian», ότι αναγκάστηκε να επωμιστεί μέρος της ευθύνης για τις κακές επιδόσεις σε πολιτείες- κλειδιά , όπως η Πενσυλβάνια, με τον εκλεκτό του υποψήφιο τουρκικής καταγωγής, Μεχμέτ Οζ, να τρώει τη σκόνη του Δημοκρατικού Τζον Φέτερμαν, σε μια αναμέτρηση που επέτρεψε στους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας.

Το γεγονός αυτό ώθησε ορισμένους από τους έμπιστους συμβούλους του Τραμπ να τον παροτρύνουν να καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το 2024 μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών για τη Γερουσία στη Τζόρτζια, όπου και εκεί, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Χέρσελ Γουόκερ τα βρίσκει… μπαστούνια έχοντας για αντίπαλο τον Δημοκρατικό Ράφαελ Γουόρνοκ.

Τελικά, όμως, το επιτελείο της ομάδας του Τραμπ τον συμβούλευσε να τηρήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα, καθώς θεώρησαν ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης θα του προσέδιδε την εικόνα ενός αποδυναμωμένου υποψηφίου, ύστερα από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Για να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, να ενισχύσει την εικόνα του του και, αν μη τι άλλο, να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, ο Τραμπ αδημονεί εδώ και καιρό να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για το 2024.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: