ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα – «Θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους με το Πεκίνο»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την πολύ αναμενόμενη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στην Κίνα αυτό το σαββατοκύριακο για την αναβίωση του διαλόγου με το Πεκίνο.

«Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί εκεί με υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει για την σημασία της διατήρησης ανοικτών των διαύλων επικοινωνίας για την διαχείριση κατά υπεύθυνο τρόπο τών σινοαμερικανικών σχέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε πως συζήτησε με τον Κινέζο ομόλογό του Τσιν Γκανγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, «τις προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας» μεταξύ των δύο χωρών.

«Συνομίλησα απόψε τηλεφωνικά με τον κρατικό σύμβουλο και υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τσιν Γκανγκ. Συζητήσαμε τρέχουσες προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και διμερή και παγκόσμια ζητήματα», έγραψε στο Twitter ο Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το να διατηρηθούν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας για να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο η διαχείριση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πεκίνο ώστε να αποφεύγονται εσφαλμένοι υπολογισμοί και συγκρούσεις και έθιξε μια σειρά διμερών και παγκόσμιων ζητημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ο Μπλίνκεν επίσης «δήλωσε ξεκάθαρα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις διπλωματικές δεσμεύσεις τους για να θέτουν ζητήματα που δημιουργούν ανησυχία, καθώς και για να αναδεικνύουν δυνητικούς τομείς συνεργασίας», πρόσθεσε ο Μίλερ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: