Ίος: Νεκροί δύο Ιρλανδοί που γιόρταζαν στο νησί την αποφοίτησή τους

Την πιο τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή στην Ίο όπου βρέθηκαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, δύο νεαροί από την Ιρλανδία.

Οι δύο Ιρλανδοί έφτασαν στο νησί με μια παρέα 70 μαθητών από σχολείο του Δουβλίνου. Από το Σάββατο (1/7) το μεσημέρι, άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τότε, ο ένας, ο Max, θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμα του με τα πόδια καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία.

Δυστυχώς, όπως μεταδίδει το cyclades24.gr, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ωστόσο η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί καθώς λίγη ώρα μετά τα τραγικά μαντάτα, ένα άλλο μέλος της παρέας, ο Andrew, έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή, από χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Ανακοινώσεις έβγαλαν το ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας και το σχολείο τους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών ενώ ανακοίνωση έβγαλε και το σχολείο των δύο νεαρών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο. Δύο μαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια ”καταστροφική απώλεια” για το πρώην σχολείο τους.

O Max ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Max σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός. Ο Andrew θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: