Ινδονησία: «Φρένο» στην εισαγωγή των συστατικών σιροπιού που ευθύνονται για τον θάνατο 70 παιδιών στην Γκάμπια

Η Ινδονησία απαγόρευσε σήμερα την εισαγωγή των συστατικών ενός σιροπιού για τον βήχα που συνδέεται με τους θανάτους 70 παιδιών στην Γκάμπια, καθώς ερευνά την οξεία βλάβη στα νεφρά που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 20 παιδιών τον περασμένο χρόνο στην πρωτεύουσά της, την Τζακάρτα.

Η ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων της χώρας, η BPOM, ανακοίνωσε επίσης ότι ερευνά την πιθανότητα τα συστατικά αυτά -διαιθυλενογλυκόλη και αιθυλενογλυκόλη- να μόλυναν και άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται ως διαλυτικά.

Η Γκάμπια και η Ινδία ερευνούν τους θανάτους από οξεία νεφρική ανεπάρκεια στη χώρα της δυτικής Αφρικής που συνδέονται με σιρόπια για τον βήχα, τα οποία παρασκευάζει η εταιρεία με έδρα το Νέο Δελχί Maiden Pharmaceuticals.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι, έπειτα από ανάλυση που διενεργήθηκε σε τέσσερα σιρόπια της Maiden, εντοπίστηκαν «απαράδεκτα» ποσοστά διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, ουσιών που μπορεί να αποδειχθούν τοξικές και να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

Η BPOM ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα προϊόντα που συνδέονται με τους θανάτους στην Γκάμπια δεν είναι καταχωρισμένα στην Ινδονησία, ούτε κάποια άλλα προϊόντα της Maiden.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: