Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κατολίσθηση – Διασώστες αναζητούσαν επιζώντες για πάνω από 12 ώρες

Ο απολογισμός των νεκρών από μια μεγάλη κατολίσθηση στη δυτική Ινδία ανήλθε στους 16, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κατολίσθηση έπληξε μέσα στη νύχτα τον απομακρυσμένο ορεινό οικισμό Ιρσαλουάντι, στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, ισοπεδώνοντας πολλά σπίτια, εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους.

Οι διασώστες ανέσυραν 16 σορούς πριν πέσει το τελευταίο φως της μέρας και οι τοπικές αρχές συνέστησαν την αναστολή των ερευνών διάσωσης, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF), Ατούλ Καρουάλ. «Δεν είναι εφικτό να αναζητούμε ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι σε τέτοιο έδαφος», είπε.

Διασώστες αναζητούσαν επιζώντες για περισσότερες από 12 ώρες υπό από έντονες βροχοπτώσεις και ομίχλη, αποφεύγοντας μεγάλους βράχους που έπεφταν στην πλαγιά του βουνού, ανέφεραν ένας μάρτυρας του Reuters και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 225 άνθρωποι ζούσαν σε αυτό τον μικρό οικισμό, είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του δυτικού κρατίδιου Μαχαράστρα, Ντεβέντρα Φαντνάβις, προσθέτοντας ότι πάνω από 80 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι πάνω από 100 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Νέες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα, αλλά όχι τόσο ισχυρές, ανέφερε ένας αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: