Ημέρα μνήμης για τους 102 νεκρούς στο Μάτι – Μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία άφησε πίσω της 102 νεκρούς και ισοπέδωσε μια ολόκληρη περιοχή. Σήμερα, συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Θωμά και Πορφυρίου.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι βρέθηκαν άνθρωποι οι οποίοι το 2018 γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από την πύρινη λαίλαπα. Φορώντας μαύρες μπλούζες που έγραφαν “Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018” και με το σύνθημα “δεν ξεχνώ” θυμήθηκαν τους φίλους και τους γνωστούς τους που χάθηκαν τόσο άδικα.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έκανε λόγο για ημέρα μνήμης και προσήλωσης.

“Είναι μια ημέρα μνήμης και βέβαια είναι μια ημέρα προσήλωσης στο να μπορέσουν εκείνοι που προσπαθούν για την κοινωνία να τους βοηθούμε και να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι παρόμοιο”, δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Comments

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: