Η χώρα της ΕΕ που δεν έχει δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα!

Κανένας πρόσφυγας, από αυτούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε ευρωπαϊκές χώρες δεν εξέφρασε την επιθυμία να εγκατασταθεί στην Εσθονία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Εσθονός αξιωματούχος βρίσκεται στην Ιταλία από τον Νοέμβριο με σκοπό να βρει πρόσφυγες διατεθειμένους να μετακινηθούν στη χώρα, χωρίς μέχρι θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

«Μέχρι τώρα, δεν έχουμε υποδεχτεί κανέναν στην Εσθονία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μέριε Κλόπετς, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες. Η Εσθονία, μια χώρα 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει δηλώσει πρόθυμη να φιλοξενήσει 550 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάνο Πέβκουρ επισήμανε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία ή τη Σουηδία. «Ήταν σαφές, από την έναρξη του προγράμματος, ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα ήθελε να έρθει στην Εσθονία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ERR.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: