Η χαμένη ισορροπία και ακόμη 2 σημάδια για να καταλάβεις ότι μια φιλία τελείωσε

Και ποιος δε θέλει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τον αγαπούν πραγματικά και με τους οποιούς αισθάνεται οικειότητα, ασφάλεια και πλήρη αποδοχή; Όλοι μας έχουμε πραγματική ανάγκη τη φιλία, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούγονται, καθώς αυτή η βαθιά πνευματική σύνδεση είναι δύσκολο να βρεθεί, όμως, εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Τι γίνεται, ωστόσο, σε εκείνες τις περιπτώσεις που είσαι πολλά ή λίγα χρόνια φίλη με κάποιον και αισθάνεσαι πως η σχέση σας βρίσκεται σε τέλμα; Μήπως ήρθε η ώρα να σημάνει η λήξη της;

Πώς να καταλάβεις αν η φιλία σου τελείωσε

Έχει χαθεί κάθε ισορροπία

Η σχέση σας είναι μονόπλευρη, αφού μόνο εσύ κάνεις σχέδια για το μέλλον και επιδιώκεις να βρεθείτε, ώστε να τα πείτε από κοντά. Εσύ είσαι η μόνη που στέλνεις μηνύματα, την παίρνεις τηλέφωνο για να δεις τι κάνει και η αντίδρασή της είναι, ίσως, πιο ψυχρή από όσο θα ήθελες ειλικρινά. Τι να την κάνεις, λοιπόν, μία μισή φιλία στη ζωή σου, όταν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξη και τα συναισθήματά σου. Αξίζεις πολύ καλύτερα!

Επικοινωνία

Πλέον η επικοινωνία μεταξύ σας φαίνεται να έχει λάβει μία διαφορετική μόρφη, με τα εμπόδια να ανακύπτουν ολοένα και συχνότερα. Δεν καταλαβαίνετε η μία την άλλη και αυτό είναι εντάξει. Δεν περνάτε τόσο καλά, όσο περνούσατε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι επίσης κατανοητό. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι, που οφείλουμε να εξελισσόμαστε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, χωρίς να παραμένουμε στάσιμοι, αλλά βελτιωνόμαστε με την πάροδο του χρόνου (Μακάρι, δηλαδή, αυτό να συνέβαινε σε όλους).

Δεν νιώθεις ο εαυτός σου

Μήπως δε νιώθεις πως είσαι ο εαυτός σου, όταν είσαι μαζί της; Δεν αφήνεσαι τόσο, όσο θα έπρεπε και θα ήθελες; Δεν μπορείς να εκφραστείς ανοιχτά και νιώθεις πως κάτι σε κρατάει πίσω; Αυτά είναι και τα πιο ανησυχητικά σημάδια, που οφείλουν να σε βάλουν σε σκέψεις.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά την αξία σου. Μην παραμένεις σε μία φιλία, την οποία μόνο εσύ προσπαθείς να βελτιώσεις και να κρατήσεις στη «ζωή» με νύχια και με δόντια. Να θυμάσαι πάντα πως, σίγουρα, ο κάθε αποχωρισμός είναι πολύ δύσκολος (σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το αντίο είναι, ενδεχομένως, η πιο θλιβερή λέξη, που έχει τη «δύναμη» να σου σκίσει την καρδιά στα δύο) όμως μην πτοείσαι. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είσαι, που θα σου συμπεριφερθούν, όπως πρέπει και θα μείνουν δίπλα σου ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Έως τότε κάνε υπομονή και μην ξεχνάς πως όταν μία πορτά κλείνει, πάντοτε μία άλλη ανοίγει.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: