Η Βρετανία θέλει και αυτή ανθισμένες κερασιές όπως η Ιαπωνία

Κάθε χρόνο την άνοιξη οι Ιάπωνες επιδιώκουν να δουν από κοντά τις ανθισμένες κερασιές, ένα θέαμα που τους συγκινεί βαθιά.

Αλλά γιατί να ταξιδέψει κανένας τόσο μακριά; Η Βρετανία μπαίνει επιθετικά στο «παιχνίδι» φυτεύοντας εκατομμύρια δέντρα σε όλη τη χώρα ενώ ενθαρρύνει και τους πολίτες να πάρουν μια άδεια για να δουν από κοντά το θέαμα.

Ο προγραμματισμός του National Trust είναι να φυτέψει 4 εκατ. δέντρα ως το 2030. Παράλληλα, υπάρχουν και πόλεις όπως το Μπέρμιγχαμ που θέλουν να επαναφέρουν τους ανθισμένους κήπους τους και τα πάρκα με οπορωφόρα δέντρα που έχασαν με την αστικοποίηση στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η μανία με τις κερασιές ξεκίνησε στη Βρετανία με το πρώτο λοκντάουν την άνοιξη του 2020, για να ξεφύγεί κανείς από το βαρύ κλίμα των ημερών.

Από τότε όλο και περισσότεροι περιμένουν το πρόγραμμα ανθίσματος και συνωστίζονται για μια σέλφι μπροστά στα δέντρα. Ακόμη και μέσα στο Λονδίνο μπορεί να βρει κανένας καλά σημεία — ο Guardian προτείνει μάλιστα το πάρκο Γκρίνουιτς.

Το θέαμα κρατά λίγες εβδομάδες μόνο, αυτό όμως είναι η μαγεία του, λένε από το National Trust και υπενθυμίζουν ότι τα δέντρα ανθίζουν όταν βγαίνουμε από τη σκοτεινιά του χειμώνα. «Είναι σύμβολο ελπίδας και ανανέωσης», λένε και δεν θα διαφωνούσε κανένας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: